Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sunnuntaipizzaa

Heipä hei. Herra Y on ollut poissa koko viikonlopun. Mä olen käynyt kävelyllä vesisateessa, siivonnut koko talon ja eilenillalla oli ihania ystäviä kylässä. 

Teimme ruokaa. Sitruunakanaa, sinapinsiemenperunoita ja sitruunamajoneesia.
Ohjeen bongasin täältä. Mums!

Eilisen siivousurakan jälkeen ajattelin tänään ottaa ihan rennosti. Aloitan kertomalla viime sunnuntain pizzasta. Viime sunnuntai oli kiva päivä! Kävimme brunssilla Kalliossa ravintola Oivassa ja illalla teimme pizzaa. Herra Y oli tehnyt pizzataikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Tämä on paras pizzapohjan ohje, Glorian ruoka&viini -lehdestä. Pohjasta tulee ihan loistava, kun sen tekee edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Laitetaanpas reseptiä.


Paras Pizzapohja Ever

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/5 pkt tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Ohjeessa sanotaan, että tästä määrästä tulee 2 pohjaa, mutta me olemme yleensä tehneet 1,5- kertaisen annoksen. Silloin tulee mun mielestä sellaiset hyvät, reilun kokoiset pyöreät pohjat.

Valmista taikina edellisenä päivänä, näin rakenteesta tulee ilmava. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-5 min. Peitä kulho ja anna kohota jääkaapissa yön yli, noin 15-20 tuntia.

Pizzantekovaiheessa laita 2 tyhjää peltiä 225-asteiseen uuniin (kiertoilma). Kun pizza paistetaan etukäteen kuumennetulla pellillä, sen pohjasta tulee rapea. Levitä 2 leivinpaperia pöydälle ja jaa pizzataikina kahteen osaa. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja painele litteiksi leivinpaperin keskelle. Jauhota pinta, kauli ohuiksi pohjiksi.Vedä pohjat leivinpaperin avulla kuumille pelleille ja esipaista n. 10 min. (Esipaistoaika riippuu siitä, kuinka rapsakan lopputuloksen haluaa. Mun mielestä vähän vähempikin riittää.)


Ja sitten vaan täytteet maun mukaan! Meidän sunnuntaipizzoista toinen oli mozzarella-kirsikkatomaatti-parmankinkku-rucola ja toinen kana-punasipuli-ananas. Ensin mainittu on meidän kestosuosikki.


Että sellaista herkuttelua oli meillä viikko sitten. Tämä sunnuntai jatkuu Puutarhamessuilla! Sain seuraa, ja lähden visioimaan pihajuttuja. Jos toi kinos tosta meidän pikkupihalta kesään mennessä sulaa (?!) niin edessä on pientä puutarhan laittoa. Tai saa nähdä onko mun kesä pelkkää maitotehtailua ja kakkavaippailua! Kokemuksia kun ei vielä ole niin en tiedä... Ehkä Herra Y kätevänä miehenä hoitelee ne ruusut sitten jos näin käy.

Nyt hakemaan sitä kevät-kesä-fiilistä messukeskuksesta. Kivaa sunnuntaita!


3 kommenttia:

  1. Ei tullu paljo nälkä! Koska siel on avoimet ruokaakaapinovet?

    VastaaPoista
  2. Eikä muuten mitään tietoo kui mun nimimerkki on googletilissä vaari55 mutta terveisin Celcius.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Celcius antaa elonmerkkejä!!! Näitä olen odottanut :D Mutta mitä ihmettä, vaari55....se ois kyllä johtanut mut ihan harhaan. Olet jossain mielenhäiriössä luonut nimimerkin. !?

      Meillä on avoimet ruokakaapinovet koska vaan sovitaan! Milloin saavut meitä tänne viihdyttämään? Ruokalistalle siis pizzaa, pashaa ja oliko muuta...converseja en sulle keitä. Enkä lähde hakemaan kalaa kap verdeltä. Mutta ainiin sitä et halunnutkaan.

      Poista