Sivut

perjantai 8. marraskuuta 2013

Tiramisutorttu

Kuppilan emäntä leipoi tässä päivänä eräänä kääretortun. En muistanutkaan, kuinka älyttömän helppo leivottava tämä rullattava torttu on. Niin helppo, että samaan aikaan pystyi lukemaan blogeja. Kätevää.

Valmis torttu matkusti auton takaluukussa Keski-Suomeen syötäväksi, mutta järkkäri jäi kotiin Villa Kuppilaan. Kuvat valmiista tortusta ovat siis jälleen hätäisiä kännykkäotoksia.









Tiramisukääretorttu

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 prk mascarponea
2 dl kuohukermaa
tomusokeria (öö, ehkä desi?)
mansikkahilloa

kostutus:
n. 2 dl vahvaa kahvia
loraus Amaretto-likööriä (Disaronno)

kuorrutus:
1 prk mascarponea
1 dl kuohukermaa
tomusokeria (maun mukaan sopiva tupsahdus)
tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa pohjaa varten kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Levitä pellille. Paista 200 asteessa 7-10min. VALMIS!

Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta jäähtyneellä kahvi-likööriseoksella. Levitä pohjalle kerros mansikkahilloa. (Laitoin aika ohuen kerroksen ja olen lopputuloksesta sitä mieltä, että olisi saanut mansikka maistua enemmänkin. Toisaalta tämän voi myös tehdä kokonaan ilman mansikkaa.) Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone, vatkaa, sekoita myös tomusokeri, vatkaa. Levitä mascarpone-kerma torttulevylle.

Rullaa pötköksi. Tee kuorrute samalla tavalla kuin mascarpone-kerma-täyte. Itse laitoin kuorrutteeseen vähemmän kermaa kuin täytteeseen siksi, että halusin vähemmän kerman makua ja enemmän mascarponen makua. (Hmm...loogista.) Kuorruta torttu ja siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna vetäytyä, vähintään muutama tunti. Parhaimmillaan ehkä seuraavana päivänä. (Silloin kannattaa antaa tortun yksinään vetäytyä seuraavaan päivään ja kuorruttaa vasta sitten.)

Piece of cake! Helppoa lievitystä tiramisunnälkään. Tosin ei se itse tiramisukaan vaikeudellaan loista.

Makeaa viikonloppua!


5 kommenttia:

  1. Voi herkku minkä hampaankolotuksen sait aikaan..:D Tälle päivälle tais tulla kauppareissu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä vielä mietin aamulla, että jaksanko nyt raapustaa tän tortun ohjeen tänne. Hehehee. On ilo olla inspiraation lähteenä :D

      Poista
  2. Slurps! :)
    - mummuliini

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä, pitää tehdä :-) . Tuon voi tehdä esim. jouluna. Nyt en ehdi enää isänpäiväksi :-)

    VastaaPoista