Sivut

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Berlin TOP 3

Matkustimme Berliiniin pitkäksi viikonlopuksi to-su äitienpäivänä toukokuussa. Aikaahan tästä on jo kohta kaksi kuukautta... Mutta matka oli mukava, vaikkakin Pikkuherra Y:n vaikutuksesta myös aika väsyttävä. Berliini on valtavan suuri kaupunki, mutta hyvin toimivien julkisten kulkupelien ansiosta kaupungissa on helppo liikkua myös lastenvaunuilla. Yövyimme Holiday Inn hotellissa Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Hotelli osoittautui ihan hyväksi vaihtoehdoksi, vaikka aluksi mietimme myös asunnon vuokraamista. Kävimme kaikkina muina, paitsi viimeisenä aamuna, aamupalalla hotellissa. Helpoin tie oli paras tie pienen säheltäjän kanssa.

Berliinissä on paljon paljon kivoja ravintoloita ja muutamaan tosi hyvään osuimmekin. Tämä on varmaankin ystäviltä saatujen suositusten ansiota. Viisi päivää (kolme kokonaista) oli meille tosi sopiva aika matkustaa. Pääsimme irtautumaan, ehdimme touhuta kaikenlaista ja kotiin oli kiva tulla.

Tässä meidän matkan TOP 3:

1. Babel kebap


Libanonilaista kebapia: ihan todella hyvää, ruokaelämys oli yhtä makujen sinfoniaa. Miljöö hyvin boheemi, mutta meininki sitäkin hauskempi. Paikka on pikkuinen, mutta mahduimme silti juuri ja juuri lastenvaunujen kanssa sisään. Tykkäsin kristallikruunusta ja pöydille levitetyistä kukkien terälehdistä kaiken keskellä!


2. Berliinin eläintarhaBerliinin eläintarha on valtava ja siellä näkee paljon eläimiä. Tämä on toisaalta ihan kiva juttu, mutta toisaalta tuli myös sellainen olo, että eläimillä on liian ahtaat oltavat. Minkä tahansa aitauksen eteen menit, oli eläin näkyvissä. Jos ei kyseenalaista eläintarhan eettisyyttä, oli vierailumme antoisa. Pikku Y kulki rintarepussa ja ihmetteli eläimiä.


3. Kaupunginosa Prenzlauer Berg
Top kolmoseen meni yleisesti Prenzlauer Bergin kaupunginosa. Tätä aluetta suositeltiin meille, ja se oli kiva. Vihreä, täynnä hyviä ravintoloita, pikku putiikkeja ja puistoja. Kadut ja jalkakäytävät olivat leveitä, tunnelma rento. Terassit olivat täynnä kukkia. Erityisen vaikutuksen tekivät seinämaalaukset, joita oli joka toisen ihan tavis-kerrostalon kivijalassa. Niin hauskan värikästä. Täällä oli kiva käppäillä ja mennä sinne minne nenä näytti.

Kuvissa vilahtivat vietnamilaisen ravintola Mamayn rapsakka ankka (naminami) ja Café Anna Blumen aamupala-kerrostarjotin. Molempia suositeltiin meille. Mainitsen ne tässä jos joku on matkalla Berliiniin; kannattaa laittaa muistiin!

Ensimmäinen äitienpäivä oli tietysti myös erityinen. Sain ruusun, jota kannoin mukana koko päivän.Kannattaa lähteä Berliiniin, siellä oli kivaa!2 kommenttia:

 1. Kukkia kerrostalon seinämaalauksena... ei onnistuisi täällä. Meidän kerrostaloa maalataan parhaillaan, ja väriksi tulee - yllätys, yllätys - harmaa. :/ Ja kukkalaatikot parvekekaiteiden ulkopuolella; sekään ei onnistu täällä. Nehän voivat pudota jonkun päähän! Sain heti huomautuksen, kun kesällä 2000 laitoin (maalaisen tietämättömänä) parvekelaatikon kaiteen ulkopuolelle. Matkailu avartaa, sivusta seuraajiakin!
  - mummuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, monta oli sellaista juttua, joka ei täällä menisi läpi. Siksi se varmaan olikin niin kivan näköistä!

   Poista