Sivut

maanantai 30. syyskuuta 2013

Niitä matkamuistoja...

Olen tässä viime päivät taistellut tietotekniikan kanssa. GGGRR! Mun iiphoni pursuu kuvia (tarkalleen ottaen niitä on 2918), kun jostain syystä niitä on jäänyt poistamatta (?) ja siirtämättä koneelle. (Siis jos siirtäisin tuon määrän koneelle, veikkaan että koneellakin olisi oma sanottavansa asiaan..) Nyt olen siinä tilanteessa, että koko kuvaprojekti on ylitsepääsemätön suo. Yritän aina silloin tällöin poistella kuvia ja siirtää talteen ukoiselle kovalevylle, mutta kun niitä kuvia tulee koko ajan lisää....

Osa Espanjan-matkan kuvista on tietysti puhelimessa. Haluaisin ladata ne koneelle ja samaan kansioon, jossa järkkärikuvatkin ovat. Mutta nyt kun yritän purkaa kuvia puhelimesta, tietokone ilmoittaa "ei voi tuoda kuvia, tiedostomuoto tuntematon" . . . ÄÄÄÄÄÄÄ!!! Mä-en-kestä. Tällaisissa tilanteissa palaa käpy aika nopeesti.

Joudun nyt siis kikkailemaan. Saan tuotua lomakuvia tänne blogiin suoraan puhelimesta bloggerin ipohone-sovelluksen kautta. Ja osan kaivelen kovalevyltä koneen kautta. Eiku, osa olikin vielä dropboxissa. Hops! No siis...tässä menee varmaan vielä hetki. (Varsinkin, kun armonaika on rajallista. Yläkerrasta kuuluu jo ennakoivaa tuhinaa.)

Mutta: I'm working on it..


6 kommenttia:

 1. Mitä jos... ööö... vähentäisit kuvaamista? Hm, ei tainnu olla rakentava ehdotus... :D
  - mummuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah! No ei kovin rakentavaa mutta ehkä harkittavaa ;) Ei kyllä taida onnistua tässä tilanteessa ton tirppiäisen kanssa......

   Poista
 2. On kiva, kun kuvaat paljon, ota vain itseäsi niskasta kiinni ja joka kuvaussession päätteeksi poistat kuvat, jotka eivät mielestäsi ole kovin hyviä. Ymmärrän, että menee hermot tuossa asiassa, sillä minulla roikkuu muutama juttu, koska ei riitä hermo ja Hannu kyllä neuvoisi, mutta olen siihen liian hätäinen ja silloin taas salamoi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä on yksi aihe itsensä niskalenkittämiseen:) Pitäisi olla systemaattinen ja kehittää tähän joku rutiini. Inspiraatiot vaan herkästi kärsii näistä teknisistä ongelmista..

   Poista
  2. Kuvien käsittelu ottaa tosissaan tosi paljon aikaa. Ja vaatii halvatun suuren ulkoisen kovalevyn. Kännykkä on mullakin ongelma, otan ne suoraa kännyn keskusmuistista tietsikkaan, joa annan ohjelman siirtää, pieleen menee.
   Noin suuria kuvamääriä EI SAA KOSKAAN OTTAA koska niiden käsittelyyn ei riitä kenenkään aika. Sulla nyt...eikä oikeesti kukaan viitsi ruveta 2000 kuvaa kelaamaan ja järjestelemään. se on päivien homma. Ja sun kuvat nyt on tilanteesta johtuen paljolti homsantuutelia, kännyllä on liian helppo räpsiä.

   Poista
  3. Hahahahahah :D Tämä oli paras kommentti pitkään aikaan!!!! Tässä oli sitä rakentavaa palautetta.

   Poista