Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Wanha Pehtoori

Tervehdys auringosta! Ihana helle! Saan mahoineni nauttia nämä viimeiset päivät näköjään lämmöstä, onneksi ei ole tukala olo. Tällaisella säällä keksin kylläkin kaikkea muuta tekemistä kuin tuolin maalausta, mutta sallittakoon se minulle. (Projekti on kuitenkin edistynyt, tuoli on maalattu kahteen kertaan mutta vaatii vielä varmaan kaksi kerrosta lisää...ja maalatessa tuli kyllä hivenen tukala olo kun kyykin kaksin kerroin. Jotenkin en taivu ergonomisiin maalausasentoihin enää.)

Sitten itse aiheeseen: istun tällä hetkellä Wanhan Pehtoorin terassilla ja nautin! (Tai siis kirjoitan tätä päivitystä. Eli siis nautin.) Wanha Pehtoori on Haltialan tilan kahvila punaisessa puutalossa.  (www.wanhapehtoori.com, en osaa tehdä suoraa linkkiä kännykällä!) Pyöräilymatka meiltä tänne kesti n. vartin (tässä fyysisessä tilassa, eli lähellä on) ja maisemat ovat ihanat! Ihan landefiilis.


Tilalta löytyy kahvilan lisäksi kaikenlaisia eläimiä. Kukko kiekuu parhaillaan, aitauksessa on lampaita, kummallisia lehmiä (?) ja heppakin näkyi.


Söpöimpiä kaikista ovat nuo karitsat. Tulee ihan lapsuus mieleen kun mummulla oli lampaita.

Tässä on Wanha Pehtoori:


Täältä saa myös lounasta. Siitä ei kylläkään ole kokemuksia mutta näyttäisi olevan kotiruokabuffet. Kahvilan valikoima ei ole mitenkään laaja, mutta pulla oli tuoretta ja vaikutti itse leivotulta. Pisteet siitä. Miinuksen annan tympääntyneestä tarjoilijasta ja vessasta (joka oli aika ankea vaikka voisi pienellä vaivalla olla kiva)!

No pienet miinukset kompensoidaan tällä idyllisellä miljööllä. Hymy korvissa istuin aurinkoisella terassilla ja ahmin valtavaa pullaa, mmmm!

 
Nyt tämä kahvilakriitikko vetäytyy jonnekin nurmikolle paistattelemaan päivää. Jos kuvista ei saa selvää, johtuu se siitä, etten itsekään oikein näe niitä. Auringonpaiste ja kännykän näyttö eivät oikeen toimi yhdessä.

Nauttikaa kesäsäästä!


7 kommenttia:

 1. Omituisia ajatusyhtymiä: mulle tuli otsakkeesta ensiks mielikuva kahvipannusta! Mistähän moinen? :)
  Muistaako rouva, että on itsekin omistanut lampaita? Nooh, Mummullahan ne olivat hoidossa.
  - äitiliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! No en muistanut! Olenkohan ollut lampaanomistaja aikana, josta en itse vielä muista mitään!? Tai siis muistanhan mä mummun lampaat mut en tainnut olla tietoinen omistajuussuhteesta...

   Poista
 2. Siis onks TOI pulla?? Se on ihan jonkun veneen näköinen ja kokoinen!! Olipas ihanan idyllisen näköstä, asutte kyllä niin kivassa paikassa! Kiitti vielä porkkanakakun ohjeesta. T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli oikeen jumbopulla. Vähän niinku pullapitkoa, mutta pala oli leikattu sellaisesta isosta pullakiekosta! Eli aika hyvin toi sana vene kuvaa sitä!

   Poista
 3. Tuolla pitää käydä, tulee varmaan toteutettua, niin taas on syy poiketa teille vaikka ei siihen mitään erkoista syytä tarvita. Kyllä kuvat ovat ihan hyviä vaikka onkinen kännykkäkamera :-) . Pulla näytti herkulliselta ja koko on sopiva, koska siitä syö kaksi :-) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi mä valitsinkin tuon kokoluokan pullan ;) Joo pitää ehdottomasti käydä, siellä oli paljon myös lapsiperheitä piknikillä puistikossa ja mä seurasin niiden toimintaa. Hyvin näytti onnistuvan vauvan kanssa lorvailu nurmikolla. Vuoden päästä kesällä siellä voikin sitten jo käydä ihmettelemässä eläimiä Pikkuherra Y:n kanssa :)

   Poista